* منتدى نسمات هادئة النسائى *
قُدُوْمُكُمْ إِلَيْنَا وَوُجُوْدِكُمْ مَعَنَا زَادَنَا فَرَحَا وَسُرُوّرَا

وَلِأَجْلِكُمْ نَفْرِشُ الْأَرْضَ زُهُوْرُ

أَهْلَا بِكَ وَرَدَّا نَدِيَةْ تَنْضَمُّ لِوُرُوْدِ منتدانا‘ ِ

وَنَتَمَنَىً انّ نَرَىْ مِنِكِ كُلِّ تُمَيِّزُ

* منتدى نسمات هادئة النسائى *
قُدُوْمُكُمْ إِلَيْنَا وَوُجُوْدِكُمْ مَعَنَا زَادَنَا فَرَحَا وَسُرُوّرَا

وَلِأَجْلِكُمْ نَفْرِشُ الْأَرْضَ زُهُوْرُ

أَهْلَا بِكَ وَرَدَّا نَدِيَةْ تَنْضَمُّ لِوُرُوْدِ منتدانا‘ ِ

وَنَتَمَنَىً انّ نَرَىْ مِنِكِ كُلِّ تُمَيِّزُ

* منتدى نسمات هادئة النسائى *
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

* منتدى نسمات هادئة النسائى *


 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
ام عبد الله المصريه
نائبة المديرة
نائبة المديرة
ام عبد الله المصريه


تشرفنا بها يوم 17/05/2011

البلد : مصر

الجنس الجنس : انثى

العمر : 44

الهواية : ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Painti10

المشاركات : 1294


ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Empty
مُساهمةموضوع: ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها   ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Emptyالسبت 13 أغسطس 2011, 12:12 pm


ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Icon38 ملف كامل عن طرق عمل
الكبدة وتتبيلتها


[center]فى هذا الملف بأذن الل هكل طرق عمل الكبدة وتتبيلتها كل تتبيلة حسب كل
وصفة أما بالنسبة لما يقدم مع أطباق الكبدة
المختلفة:





ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها 709ec34cc8


طريقة عمل كبدة لذيذة


ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها 85634ef28a



المقادير:

1-حبة بصل مفرومة فرم ناعم

2-مقدار طبق كبدة مقطعة إلى قطع
صغيرة


3-مقدار حبة فليفلة مفرومة فرم ناعم وقليل من
البقدونس


4-نصف فنجان زيت

5-ملح , فلفل أسود مطحون , بهار مشكل , ثوم, قرفة مطحونة ,
سماق

وطبعا الكمية حسب الرغبة




الطريقة:
أولا :نضع البصل المفروم مع الزيت في المقلاة


ونحرك جيدا حتى يبدأ البصل بالذوبان مع مراعاة عدم تحميره لأن ذلك سيؤثر
على النكهة

ثانيا :نضع الفليفلة على
البصل


ونحرك جيدا حتى يبدأالفلفل الرومي بالذبول


بعد ذلك نضع الكبدة عليه

ونحرك جيدا

عندما تقارب على الاستواء نضع عليها الملح والبهارات


ونحرك جيدا حتى تستوي الكبدة وبعد ذلك نضع البقدونس المفروم



ونحرك جيدا ونتركه فقط مدة دقيقتين ونطفىء
النار



ونسكبه في طبق التقديم ونزينه بشرائح الليمون


------------------ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها 080306092346EZGW--------------------

الكبده المحمرة
بالدقيق



المقادير
كيلو كبده مقطعة شرائح ,2 م
دقيق , بقدونس مفروم , عصير ليمون وعصير بصل , ملح وفلفل, سمن او زيت للتحمير ,
بطاطس شيبس




الطريقة:


تتبل الكبدة وتترك قليلا ثم تغطى بالدقيق جيدا ثم تقدح السمن وتحمر فيها
شرائح الكبده من جهتين حتى تنضج ثم تقدم ساخنه على فرشه من
البقدونس



-------------ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها 080306092346EZGW------------------

الكبد المشوي


المقادير


كيلو كبده , عصير بصلتين عصير ليمونتين ملح
وفلفل



الطريقة


يشطف الكبد بالماء البارد ويقطع شرائح وتتبل بالملح والفلف
وعصير الليمون والبصل لمدة ربع ساعة ثم تشوى وتقدم
بالبقدونس

---------------ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها 080306092346EZGW-------------------

صينية الكبدة
المشوية



المكونات والمقادير


نصف كيلو كبدة ترنشات

يصلة كبيرة ترنشلت
حبة فلفل رومى كبيرة ترنشات

ملح فلفل كمون بابريكا بهارات عصير ليمونة

2 قرن فلفل حار
2 فص ثوم مقطع

قطعة فحم
زيت




طريقة التحضير


تتبل الكبدة بالملح و الفلفل و الكمون و البهارات و البابريكا و عصير ليمونة



ترص الكبدة فى صينية و فوقها شرائح البصل و الفلفل و الثوم



تغطى الصينية بالفويل و تزج فى الفرن



عند النضج تجهز الفحمة و توضع بفنجان صغير به سمن



وتوضع فى وسط الصينية و تغطى لمدة لا تقل عن ربع
ساعة



-------------------------
ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها 0803060923482Ef9





كبدة
بالطماطم

المقادير


كبدةحسب عدد الأشخاص
وطماطم مقطعه
مربعات

وثوم مدقوق ناعم وفلفل اسود وكمون
وملح

وزيت للقلي ومقلاة واسعه
وجيدة



الطريقة


تغسلين الكبدة بماي بارد
ثم

تشرحين الكبدة شرايح عريضة ثم طولية تطلع مثل وحدات البطاطس
المقليةالطولية ثم تحطين زيت كافي بالمقلاة الين يسخن وتحطين الكبدة على نارقووووية
جداالين لونها يصير فاتح ولازم النار تكون قوية عشان الكبدة تكون طرية من الداخل
عند النضج وبعد دقيقتين تحطين الطماطم
والملح

طبعا حسب كمية الكبدة مثلا اذا كمية الكبدة ربع كيلو يبيلك حبة
طماط كبيرة اوحبتين صغار

وتحركين باستمرار على
نارقويه الى ان ماتنشف ميه الطماطم ثم تحطين الثوم المدقوق مع الفلفل الاسودوالكمون
وتقلبينه مع الخليط دقيقتين





الكبدة
المحمرة


المقادير


نص كيلو كبدة _ملح
_فلفل _عصير ليمون _ سمن للتحمير



الطريقة


تقطع الكبدة شرائح
و تبليها بالملح و الفلفل وعصير الليمون و سيبيها شوية فى التتبيلة ، نضع السمن فى
مقلاية ولما تقدح احمر الكبدة الاول مرة على الوش الاول و مرة على الوش التانى
،وبعدين حطى عليها شوية فى شوية ماء لحد ما تستوى





الكبدة بالفلفل و الطماطم
المقادير


نص كيلو كبدة _ملح
_فلفل _فلفلة رومى كبيرة _بصلة كبيرة _طماطماية كبيرة +م زيت او سمن _ م ص خل +فصين
ثوم.



الطريقة



نقطع الكبدة قطع
صغيرة و كذلك الفلفل و البصل و الطماطم .نضع السمن فى حلة و نشوح فيها البصل و
الفلفل و فصين الثوم لحد ما يصفروا ثم نضع الطماطم و الخل و نقلب ثم نضع الكبدة و
نقلب نقلب لحد ما تاخد لون محمر اضع ربع كوب فى ربع كوب ماء لحد ماتستوى و يكون
فيها صوص بنى.







----------------------ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها 080306092348Wz5c------------------------

سندويشات كبدة روعه


يقدم لـ 8 أشخاص،
مدة الاعداد 25 دقيقة.




المقادير:



300 جرام كبدة غنم
مقطعة شرائح، نصف ملعقة صغيرة فلفل أسود، نصف ملعقة صغيرة فلفل أحمر حار، 4 ملاعق
كبيرة عصير ليمون، ملعقة كبيرة خل، فص ثوم مهروس، شريحة زنجبيل مهروسه، ملعقة صغيرة
ملح، 2 ملعقة كبيرة طحين حمص، أوراق خس مقطعة ، شرائح طماطم، زيت الزيتون للقلي، 8
خبزات عربية صغيرة.




طريقة
الاعداد:



اخلطي عصير
الليمون والخل مع الثوم والزنجبيل واتركي الخليط لمدة 15 دقيقة، ثم صفي الخليط
بصفاة واسكبيه على شرائح الكبدة. رشي شرائح الكبدة بالفلفل الأسود والأحمر والملح
واخلطيها جيدا ثم ادخليها الثلاجة لمدة ساعة على الأقل.




سخني الزيت في
مقلاة غزيرة وصفي الكبدة من خليط الخل وعصير الليمون. اقلي شرائح الكبدة حتى يتغير
لونها ثم اضيفي لها طحين الحمص وقلبيها جيدا ثم غطي المقلاة واتركيها على نار هادئة
لمدة 20 دقيقة. اقطعي الخبزة الى نصفين وافتحى كل جزء واحشيه بالطماطم والخس
والكبدة.صفي السندويشات في طبق التقديم وزينيها بالنعناع.


----------------------ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها 080306092348Wz5c-----------------------







الكبده بالصلصه

المقادير:



نصف كيلو كبدة
مقطعه شرائح رفيعة

ربع كوب خل
ربع كوب ليمون
2كوب عصير
طماطم

كوب
بضل مفروم

4 ملاعق ثوم مفروم
نصف كوب فلفل رومى
شرائح

توابل-زيت اوسمن


الطريقة:

تغسل الكبدة جيدا
وتتبل بالتوابل و الليمون و تترك

يقدح الزيت و تشوح الكبدة و ترفع من على
النار

يشوح
البصل و الثوم و يضاف الخل و الفلفل والطماطم و تترك
لتسبك

تضاف
الكبدة و قليل من الماء و تغطى حتى تنضج

تغرف و تقدم مع الارز و البطاطس المحمره فتقدم
وجبه كامله وبالهنا


---------------ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها 0803060923459SMH---------------------


كبدة الخروف المشوية


المقادير


كبدة مقطعة بشكل
مكعبات كبيرة شوي بالحجم و طبعانظيفة

لية خروف أيضا مقطعة بشكل
مكعبات

بصل
بحيث يكون حجمه صغير

بندورة أيضا حجمهاصغير
سماق
ملح
فحم
فلفل
و طبعا كالعادةكله حسب
الرغبة



الطريقة


بعد تنظيف الكبدة
نضيف الملح والفلفل و السماق الى الكبدة و نخلطها
جيدا

ثم
نغرز قطع الكبدة في سياخ الشوي و نضع في كل سيخ 5 قطع كبدة و بينهم قطعتين من لية
الخاروف حتى تسويهم

و بعد ذلك نغرز البصل و البندورة بالسياخ(سياخ منفصلة عن سياخ
الكبدة وأيضا نضع بينهم قطع من اللية)

نجهز الفحم ضمن منقل الشوي و نشعله حتي
يجمر

ثم
نضع أسياخ الشوي و نحركهم بحنية فوق المنقل

و حين تستوي الكبدةيمكن ان نقدمها بصحبة
السلطة أو الحمص أو
المتبل










ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها 0803060923459SMH

كبده
بالباشميل


المقادير



كيلو كبده
2فص ثوم
مدقوق

نصف بصله مفرومه ناعم
نصف مكعب
ماجي

بهار + كاري+3ملاعق اكل حليب مذوبه في كاس
ماء

3ملاعق اكل دقيق
كاس ونصف شاي
زيت




الطريقه


اول شي نعمل الباشميل
نضع في قدر كاس شاي زيت
ومن ثم البصل ويقلب لدقيقه ومن ثم الثوم

وتقلب الى ان تصبح ذهبيه
ومن ثم يكب الدقيق عليها ويحرك ومن ثم
الماجي

والبهار والكاري ويقلب لدقيقه ويكب عليها الحليب ويحرك الى ان
يغلظ

ويصبح باشميل
وفي هذا الوقت تعمل
الكبده

يوضع الباقي من الزيت في التاوه وتوضع عليها الكبده وتقلب الى
ان تنضج

ومن ثم تكب عليها الباشميل وتقلب لمدة خمس
دقائق وتقدم بالهناء والعافيه


-------------------ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها 080306092346EZGW----------------

الكبدة المحشوة
المقادير

1 كيلو كبد بتلو + ملح + فلفل + ملعقة كبيرة دقيق متبلة بالملح والفلفل
+ نصف منديل خروف



الحشو:


2 ملعقة سمن سائح + 1 ملعقة كبيرة بصل مبشور + فنجان بقسماط + 1 ملعقة
صغيرة كرفس مفرى + 1 ملعقة صغيرة بقدونس مفرى + 2 ملعقة كبيرة من بهريز أو لبن حليب
أو ماء + ملح + فلفل



الطريقة:


1- تغسل الكبد وتجفف جيداً بقطعة قماشه جافة ثم فى الجزء السميك منها
نعمل قطع مستعرض بسكين حاد وتتبل بالملح
والفلفل.



2- تخلط مقادير الحشو بعضها ببعض وتتبل جيداً بالملح والفلفل ثم يملأ
تجويف الكيد وتخاط أطرافها بعناية.



3- تغطى الكبد المحشوة بمقدار من الدقيق المتبل بالملح والفلفل وتوضع فى
صينية مدهونة جيداً بالسمن وتغطى بقطعة منديل الخروف ويضاف إليها البهريز أو اللبن
او ماء، وتغطى الصينية وتزج فى فرن متوسط الحرارة مدة حوالى ساعة ونصف أو حتى تنضج
الكبد مع ملاحظة رفع غطاء الصينية فى العشر دقائق
الأخيرة.



4- يفك الخيط وتقدم الكبد ساخنة وحولها الصلصة المتبقية فى الصينية
وتجمل
بالبقدونس.









ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها 080306092347cRMo------------------ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها 080306092347lAbG-----------

كرات الكبد

المقادير:

ربع كيلو كبد بتلو + بصلة صغيرة + ملح + فلفل أسود + ربع كيو بطاطس مسلوقة
ومهروسة + 2 ملعقة كبيرة من المخلل المفرى + بيض + بقسماط + سمن للتحمير
.


الطريقة:

1- تغسل الكبدة جيداً بالماء والملح ثم تغلى على النار مدة 10
دقائق.


2- تغسل الكبد وتفرى مع البصل والمخلل
بالمفرمة.


3- تخلط البطاطس وتعجن جيداً وتتبل بالملح والفلفل، تشكل كرات فى حجم عين
الجمل الكبير ثم تتبل فى الدقيق وتغطى بالبيض والبقسماط وتحمر فى السمن
الغزير.


4- توضح على ورقة لتمتص المادة الدهنية الزائدة، ثم ترص فى صحن مفروش
بالبقدونس ويقدم معها صلصلة بيضاء مضاف إليها ملعقة كبيرة من المقدونس
المفرى.


الكبدة
المسبكة



المقادير:

نصف كيلو ضأن أو بتلو + فنجان من مكعبات الجزر المسلوق نصف سلقة + 3 ملاعق
كبيرة من السمن + 2 كوب من الماء + ملح + فلفل + نصف فنجان من حلقات البصل + ملعقة
كبيرة من بقدونس مفرى.


الطريقة:

1- تقطع الكبدة مكعبات متوسطة وتغسل بالماء البارد ثم توضع فى إناء ويصب
عليها كمية من الماء المغلى تكفى لتغطيتها مع قليل من الملح وتترك مدة ربع أو نصف
ساعة.


2- تنشل الكبدة من الماء وتوضع فى إناء وترفع على نار هادئة مع التقليب حتى
تمتص عصلارتها.


3- يضاف إليها السمن وتحمر فيه ثم تضاف الخضر والماء
وتتبل.


4- تغطى وتزج فى الفرن حتى ينضج الكبد أو تطهى على نار
متوسطة.


5- توضع الكبدة فى وسط صحن وحولها الخضر وتقدم
ساخنة.


-----------------------------------

كبد وكلاوى بالصوص مع الارز الابيض



المقادير

1* كيلو كبدة ضانى .
* عدد 3 كلاوى.

* عدد 2 قلب .
* 2فلفل اخضر رومى او
حامى.

* رأس ثوم مفصصة
ومفرومة.

* ملح – فلفل –
كمون.

* ربع كوب زيت.

الطريقة

- يقطع الكبد والكلاوي والقلوب إلي شرائح رفيعة او
مكعبات

- ثم تغسل بالماء وتصفي في مصفاة كل واحد
لوحدة

- ثم يسخن الزيت وتقلب شرائح القلوب والكلاوي كويس لحد ما
ينزلوا مايتهم ويشربوها

- وبعدين تضاف شرائح الكبدة إلي القلوب
والكلاوي وتقلب جيدا ثم يضاف الثوم و الملح و الفلفل و الكمون والفلفل الأخضرثم
يقلب كله مع بعض ويترك علي نار هادئة لحد ما يستووا مع اضافة القليل من الماء كلما
احتاجوا ويقدم مع طبق من الارز الابيض

ملحوظة :ازا كنتى عوزاها
بالصوص يبقى قبل ما تطفى النار وبعد ما تستوى تسيبى فيها شوية صوص

وازا كنت مش عيزاها بصوص يبقى بعد ما تستوى والماء بتاعها ينشف
تقلبيها فى السمنة اللى معاها فى الحلة
.





----------------ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها 080306092345NE4c-------------------

* كبدة بالدقة *


المقادير


* ½كيلو كبدة
بتلو.

*
1/2 راس ثوم مهروس.

* 3 معالق زيت.
* عصير
ليمون.

*
معلقة كبيرة بقدونس مفروم.

* ملح وفلفل و كمون.

الطريقة

- تغسل الكبدة
كويس بالماء والخل

- وتشطف بالماء وتقطع شرائح
رقيقة

-
ندهن مقلاية بالزيت ونشوح فيها الكبدة كويس على نار عالية لحد ماتستوى ونشيلها من
على النار

- نخلط كل مقادير الدقة اللى عندنا مع بعض الثوم والبقدونس و
عصير الليمون والملح والفلفل والكمون ونضعهم على الكبدة اول ما تنزل من على
النارونقلبهم كويس لحد ما الدقة تتخلط كويس بالكبدة ونقدمها
ساخنة.

والف هنا عليكم بالطعم
منقول




[/center]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
نسمة هادئة
المديرة العامة
المديرة العامة
نسمة هادئة


تشرفنا بها يوم 30/03/2011

البلد : مصر

الجنس الجنس : انثى

الهواية : ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Painti10

المشاركات : 3198

الموقع : nasamatquiet.yoo7.com


ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها   ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Emptyالسبت 13 أغسطس 2011, 7:54 pm

[size=25]حبيبتي ام عبد الله
بارك الله فيكِ على هذا الموضوع الرائع
فوائد قيمة ووصفات ممتعه وشهية
كتب لكِ الاجر بما خطت يداكِ وجعل الله الجنة سكناكِ
وحفظكِ ومن كل مكروه حماكِ
دام التميز عنوانك
ويثبت الملف يا قمر
تقبلي مني خالص الاحترام والتقدير
[/size]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://nasamatquiet.yoo7.com
ام عبد الله المصريه
نائبة المديرة
نائبة المديرة
ام عبد الله المصريه


تشرفنا بها يوم 17/05/2011

البلد : مصر

الجنس الجنس : انثى

العمر : 44

الهواية : ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Painti10

المشاركات : 1294


ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها   ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Emptyالسبت 13 أغسطس 2011, 8:17 pm

اسعدنى مرورك العطر
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» انا جمعتلكم ملف كامل عن علو الهمة
» ملف كامل عن رشاقتك نسومتى
» ملف كامل عن العناية بالشعر
» ملف كامل لتحافظى على روعة مطبخك
» برنامج الترجمة Ace Translator 9.4.1.679 كامل

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
* منتدى نسمات هادئة النسائى * :: بيت الاسرة :: اطباق رئيسية :: مطبخ نسمة فى رمضان-
انتقل الى:  
المواضيع الأخيرة
» ماني مثل غيري .........
ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Emptyالثلاثاء 14 يناير 2014, 1:55 am من طرف نسمة هادئة

» سيدة عربية تعلن احتفاظها بخنجر الملك عبدالعزيز وتعرضه للبيع
ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Emptyالثلاثاء 14 يناير 2014, 1:50 am من طرف نسمة هادئة

» اية رايكم تيجى نغير فى مطابخنا شوية
ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Emptyالأحد 31 مارس 2013, 10:17 pm من طرف نسمة هادئة

» معلومات عن مرض الإسقربوط
ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Emptyالأحد 31 مارس 2013, 10:16 pm من طرف نسمة هادئة

» بشر من دون رؤوس حضارة ضائعه
ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Emptyالأحد 31 مارس 2013, 10:11 pm من طرف نسمة هادئة

» الاعجاز العلمي في كلمتي السمع والبصر في القران الكريم
ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Emptyالأحد 31 مارس 2013, 10:10 pm من طرف نسمة هادئة

» طريقة إخراج الصورة من الإطار
ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Emptyالأحد 31 مارس 2013, 10:09 pm من طرف نسمة هادئة

» الجمبري ذو المسدس, صاحب أعلى صوت في كامل المملكة الحيوانية
ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Emptyالأحد 31 مارس 2013, 10:09 pm من طرف نسمة هادئة

» كومبالغارتاني اكبر سور بالعالم
ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Emptyالأحد 31 مارس 2013, 10:07 pm من طرف نسمة هادئة

» شبيهـة هيفـآء
ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Emptyالأحد 31 مارس 2013, 10:06 pm من طرف نسمة هادئة

» متظاهر مصري يُصعق بالكهرباء بعد تمزيقه صورة مرسى
ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Emptyالأحد 31 مارس 2013, 10:05 pm من طرف نسمة هادئة

» مواضع تاريخية كان لها شأن في العالم القديم
ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Emptyالأحد 31 مارس 2013, 10:04 pm من طرف نسمة هادئة

» عملات فينقية تحت تراب ليبيا
ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Emptyالأحد 31 مارس 2013, 10:02 pm من طرف نسمة هادئة

» حادث حب ..............
ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Emptyالسبت 09 فبراير 2013, 8:14 pm من طرف ملاك الروووح

» ان الاوان ان اعلن أن لااله الا الله .........؟؟؟
ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Emptyالسبت 09 فبراير 2013, 8:13 pm من طرف ملاك الروووح

أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
نسمة هادئة - 3198
ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها I_vote_rcapملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها I_voting_barملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها I_vote_lcap 
عفوك رجائى - 3020
ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها I_vote_rcapملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها I_voting_barملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها I_vote_lcap 
أحبك ربي ...أحبك - 1934
ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها I_vote_rcapملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها I_voting_barملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها I_vote_lcap 
ام عبد الله المصريه - 1294
ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها I_vote_rcapملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها I_voting_barملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها I_vote_lcap 
شوشو - 595
ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها I_vote_rcapملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها I_voting_barملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها I_vote_lcap 
ملاك الروووح - 507
ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها I_vote_rcapملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها I_voting_barملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها I_vote_lcap 
نجمة السما - 474
ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها I_vote_rcapملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها I_voting_barملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها I_vote_lcap 
ندى عماد - 435
ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها I_vote_rcapملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها I_voting_barملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها I_vote_lcap 
امانى لاشين - 367
ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها I_vote_rcapملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها I_voting_barملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها I_vote_lcap 
بسمة عبدلله - 226
ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها I_vote_rcapملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها I_voting_barملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها I_vote_lcap