ام عبد الله المصريه نائبة المديرة
17/05/2011
البلد :
الجنس :
العمر : 44
الهواية :
المشاركات : 1294
| موضوع: ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها السبت 13 أغسطس 2011, 12:12 pm | |
| ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها
[center]فى هذا الملف بأذن الل هكل طرق عمل الكبدة وتتبيلتها كل تتبيلة حسب كل وصفة أما بالنسبة لما يقدم مع أطباق الكبدة المختلفة:
طريقة عمل كبدة لذيذة
المقادير:
1-حبة بصل مفرومة فرم ناعم
2-مقدار طبق كبدة مقطعة إلى قطع صغيرة
3-مقدار حبة فليفلة مفرومة فرم ناعم وقليل من البقدونس
4-نصف فنجان زيت
5-ملح , فلفل أسود مطحون , بهار مشكل , ثوم, قرفة مطحونة , سماق وطبعا الكمية حسب الرغبة
الطريقة: أولا :نضع البصل المفروم مع الزيت في المقلاة
ونحرك جيدا حتى يبدأ البصل بالذوبان مع مراعاة عدم تحميره لأن ذلك سيؤثر على النكهة ثانيا :نضع الفليفلة على البصل
ونحرك جيدا حتى يبدأالفلفل الرومي بالذبول
بعد ذلك نضع الكبدة عليه
ونحرك جيدا
عندما تقارب على الاستواء نضع عليها الملح والبهارات
ونحرك جيدا حتى تستوي الكبدة وبعد ذلك نضع البقدونس المفروم
ونحرك جيدا ونتركه فقط مدة دقيقتين ونطفىء النار
ونسكبه في طبق التقديم ونزينه بشرائح الليمون
--------------------------------------
الكبده المحمرة بالدقيق
المقادير كيلو كبده مقطعة شرائح ,2 م دقيق , بقدونس مفروم , عصير ليمون وعصير بصل , ملح وفلفل, سمن او زيت للتحمير , بطاطس شيبس
الطريقة:
تتبل الكبدة وتترك قليلا ثم تغطى بالدقيق جيدا ثم تقدح السمن وتحمر فيها شرائح الكبده من جهتين حتى تنضج ثم تقدم ساخنه على فرشه من البقدونس
-------------------------------
الكبد المشوي
المقادير
كيلو كبده , عصير بصلتين عصير ليمونتين ملح وفلفل
الطريقة
يشطف الكبد بالماء البارد ويقطع شرائح وتتبل بالملح والفلف وعصير الليمون والبصل لمدة ربع ساعة ثم تشوى وتقدم بالبقدونس ----------------------------------
صينية الكبدة المشوية
المكونات والمقادير
نصف كيلو كبدة ترنشات
يصلة كبيرة ترنشلت حبة فلفل رومى كبيرة ترنشات
ملح فلفل كمون بابريكا بهارات عصير ليمونة
2 قرن فلفل حار 2 فص ثوم مقطع
قطعة فحم زيت
طريقة التحضير
تتبل الكبدة بالملح و الفلفل و الكمون و البهارات و البابريكا و عصير ليمونة
ترص الكبدة فى صينية و فوقها شرائح البصل و الفلفل و الثوم
تغطى الصينية بالفويل و تزج فى الفرن
عند النضج تجهز الفحمة و توضع بفنجان صغير به سمن
وتوضع فى وسط الصينية و تغطى لمدة لا تقل عن ربع ساعة
-------------------------
كبدة بالطماطم المقادير
كبدةحسب عدد الأشخاص وطماطم مقطعه مربعات وثوم مدقوق ناعم وفلفل اسود وكمون وملح وزيت للقلي ومقلاة واسعه وجيدة
الطريقة
تغسلين الكبدة بماي بارد ثم تشرحين الكبدة شرايح عريضة ثم طولية تطلع مثل وحدات البطاطس المقليةالطولية ثم تحطين زيت كافي بالمقلاة الين يسخن وتحطين الكبدة على نارقووووية جداالين لونها يصير فاتح ولازم النار تكون قوية عشان الكبدة تكون طرية من الداخل عند النضج وبعد دقيقتين تحطين الطماطم والملح طبعا حسب كمية الكبدة مثلا اذا كمية الكبدة ربع كيلو يبيلك حبة طماط كبيرة اوحبتين صغار وتحركين باستمرار على نارقويه الى ان ماتنشف ميه الطماطم ثم تحطين الثوم المدقوق مع الفلفل الاسودوالكمون وتقلبينه مع الخليط دقيقتين
الكبدة المحمرة
المقاديرنص كيلو كبدة _ملح _فلفل _عصير ليمون _ سمن للتحمير الطريقةتقطع الكبدة شرائح و تبليها بالملح و الفلفل وعصير الليمون و سيبيها شوية فى التتبيلة ، نضع السمن فى مقلاية ولما تقدح احمر الكبدة الاول مرة على الوش الاول و مرة على الوش التانى ،وبعدين حطى عليها شوية فى شوية ماء لحد ما تستوى الكبدة بالفلفل و الطماطمالمقاديرنص كيلو كبدة _ملح _فلفل _فلفلة رومى كبيرة _بصلة كبيرة _طماطماية كبيرة +م زيت او سمن _ م ص خل +فصين ثوم.الطريقةنقطع الكبدة قطع صغيرة و كذلك الفلفل و البصل و الطماطم .نضع السمن فى حلة و نشوح فيها البصل و الفلفل و فصين الثوم لحد ما يصفروا ثم نضع الطماطم و الخل و نقلب ثم نضع الكبدة و نقلب نقلب لحد ما تاخد لون محمر اضع ربع كوب فى ربع كوب ماء لحد ماتستوى و يكون فيها صوص بنى.----------------------------------------------سندويشات كبدة روعهيقدم لـ 8 أشخاص، مدة الاعداد 25 دقيقة. المقادير:300 جرام كبدة غنم مقطعة شرائح، نصف ملعقة صغيرة فلفل أسود، نصف ملعقة صغيرة فلفل أحمر حار، 4 ملاعق كبيرة عصير ليمون، ملعقة كبيرة خل، فص ثوم مهروس، شريحة زنجبيل مهروسه، ملعقة صغيرة ملح، 2 ملعقة كبيرة طحين حمص، أوراق خس مقطعة ، شرائح طماطم، زيت الزيتون للقلي، 8 خبزات عربية صغيرة. طريقة الاعداد:اخلطي عصير الليمون والخل مع الثوم والزنجبيل واتركي الخليط لمدة 15 دقيقة، ثم صفي الخليط بصفاة واسكبيه على شرائح الكبدة. رشي شرائح الكبدة بالفلفل الأسود والأحمر والملح واخلطيها جيدا ثم ادخليها الثلاجة لمدة ساعة على الأقل. سخني الزيت في مقلاة غزيرة وصفي الكبدة من خليط الخل وعصير الليمون. اقلي شرائح الكبدة حتى يتغير لونها ثم اضيفي لها طحين الحمص وقلبيها جيدا ثم غطي المقلاة واتركيها على نار هادئة لمدة 20 دقيقة. اقطعي الخبزة الى نصفين وافتحى كل جزء واحشيه بالطماطم والخس والكبدة.صفي السندويشات في طبق التقديم وزينيها بالنعناع. ---------------------------------------------الكبده بالصلصهالمقادير:نصف كيلو كبدة مقطعه شرائح رفيعةربع كوب خلربع كوب ليمون2كوب عصير طماطمكوب بضل مفروم4 ملاعق ثوم مفرومنصف كوب فلفل رومى شرائحتوابل-زيت اوسمنالطريقة:تغسل الكبدة جيدا وتتبل بالتوابل و الليمون و تتركيقدح الزيت و تشوح الكبدة و ترفع من على الناريشوح البصل و الثوم و يضاف الخل و الفلفل والطماطم و تترك لتسبكتضاف الكبدة و قليل من الماء و تغطى حتى تنضجتغرف و تقدم مع الارز و البطاطس المحمره فتقدم وجبه كامله وبالهنا------------------------------------كبدة الخروف المشويةالمقاديركبدة مقطعة بشكل مكعبات كبيرة شوي بالحجم و طبعانظيفةلية خروف أيضا مقطعة بشكل مكعباتبصل بحيث يكون حجمه صغيربندورة أيضا حجمهاصغيرسماقملحفحمفلفلو طبعا كالعادةكله حسب الرغبةالطريقةبعد تنظيف الكبدة نضيف الملح والفلفل و السماق الى الكبدة و نخلطها جيداثم نغرز قطع الكبدة في سياخ الشوي و نضع في كل سيخ 5 قطع كبدة و بينهم قطعتين من لية الخاروف حتى تسويهمو بعد ذلك نغرز البصل و البندورة بالسياخ(سياخ منفصلة عن سياخ الكبدة وأيضا نضع بينهم قطع من اللية)نجهز الفحم ضمن منقل الشوي و نشعله حتي يجمرثم نضع أسياخ الشوي و نحركهم بحنية فوق المنقلو حين تستوي الكبدةيمكن ان نقدمها بصحبة السلطة أو الحمص أو المتبل
كبده بالباشميلالمقاديركيلو كبده2فص ثوم مدقوقنصف بصله مفرومه ناعمنصف مكعب ماجيبهار + كاري+3ملاعق اكل حليب مذوبه في كاس ماء3ملاعق اكل دقيقكاس ونصف شاي زيتالطريقهاول شي نعمل الباشميل نضع في قدر كاس شاي زيت ومن ثم البصل ويقلب لدقيقه ومن ثم الثوم وتقلب الى ان تصبح ذهبيه ومن ثم يكب الدقيق عليها ويحرك ومن ثم الماجيوالبهار والكاري ويقلب لدقيقه ويكب عليها الحليب ويحرك الى ان يغلظويصبح باشميلوفي هذا الوقت تعمل الكبدهيوضع الباقي من الزيت في التاوه وتوضع عليها الكبده وتقلب الى ان تنضجومن ثم تكب عليها الباشميل وتقلب لمدة خمس دقائق وتقدم بالهناء والعافيه-----------------------------------الكبدة المحشوةالمقادير1 كيلو كبد بتلو + ملح + فلفل + ملعقة كبيرة دقيق متبلة بالملح والفلفل + نصف منديل خروفالحشو:2 ملعقة سمن سائح + 1 ملعقة كبيرة بصل مبشور + فنجان بقسماط + 1 ملعقة صغيرة كرفس مفرى + 1 ملعقة صغيرة بقدونس مفرى + 2 ملعقة كبيرة من بهريز أو لبن حليب أو ماء + ملح + فلفلالطريقة:1- تغسل الكبد وتجفف جيداً بقطعة قماشه جافة ثم فى الجزء السميك منها نعمل قطع مستعرض بسكين حاد وتتبل بالملح والفلفل.2- تخلط مقادير الحشو بعضها ببعض وتتبل جيداً بالملح والفلفل ثم يملأ تجويف الكيد وتخاط أطرافها بعناية.3- تغطى الكبد المحشوة بمقدار من الدقيق المتبل بالملح والفلفل وتوضع فى صينية مدهونة جيداً بالسمن وتغطى بقطعة منديل الخروف ويضاف إليها البهريز أو اللبن او ماء، وتغطى الصينية وتزج فى فرن متوسط الحرارة مدة حوالى ساعة ونصف أو حتى تنضج الكبد مع ملاحظة رفع غطاء الصينية فى العشر دقائق الأخيرة.4- يفك الخيط وتقدم الكبد ساخنة وحولها الصلصة المتبقية فى الصينية وتجمل بالبقدونس.-----------------------------كرات الكبدالمقادير:ربع كيلو كبد بتلو + بصلة صغيرة + ملح + فلفل أسود + ربع كيو بطاطس مسلوقة ومهروسة + 2 ملعقة كبيرة من المخلل المفرى + بيض + بقسماط + سمن للتحمير .الطريقة:1- تغسل الكبدة جيداً بالماء والملح ثم تغلى على النار مدة 10 دقائق.2- تغسل الكبد وتفرى مع البصل والمخلل بالمفرمة.3- تخلط البطاطس وتعجن جيداً وتتبل بالملح والفلفل، تشكل كرات فى حجم عين الجمل الكبير ثم تتبل فى الدقيق وتغطى بالبيض والبقسماط وتحمر فى السمن الغزير.4- توضح على ورقة لتمتص المادة الدهنية الزائدة، ثم ترص فى صحن مفروش بالبقدونس ويقدم معها صلصلة بيضاء مضاف إليها ملعقة كبيرة من المقدونس المفرى.الكبدة المسبكةالمقادير:نصف كيلو ضأن أو بتلو + فنجان من مكعبات الجزر المسلوق نصف سلقة + 3 ملاعق كبيرة من السمن + 2 كوب من الماء + ملح + فلفل + نصف فنجان من حلقات البصل + ملعقة كبيرة من بقدونس مفرى.الطريقة:1- تقطع الكبدة مكعبات متوسطة وتغسل بالماء البارد ثم توضع فى إناء ويصب عليها كمية من الماء المغلى تكفى لتغطيتها مع قليل من الملح وتترك مدة ربع أو نصف ساعة.2- تنشل الكبدة من الماء وتوضع فى إناء وترفع على نار هادئة مع التقليب حتى تمتص عصلارتها.3- يضاف إليها السمن وتحمر فيه ثم تضاف الخضر والماء وتتبل.4- تغطى وتزج فى الفرن حتى ينضج الكبد أو تطهى على نار متوسطة.5- توضع الكبدة فى وسط صحن وحولها الخضر وتقدم ساخنة.-----------------------------------كبد وكلاوى بالصوص مع الارز الابيض المقادير1* كيلو كبدة ضانى .* عدد 3 كلاوى. * عدد 2 قلب .* 2فلفل اخضر رومى او حامى.* رأس ثوم مفصصة ومفرومة.* ملح – فلفل – كمون.* ربع كوب زيت.الطريقة- يقطع الكبد والكلاوي والقلوب إلي شرائح رفيعة او مكعبات- ثم تغسل بالماء وتصفي في مصفاة كل واحد لوحدة- ثم يسخن الزيت وتقلب شرائح القلوب والكلاوي كويس لحد ما ينزلوا مايتهم ويشربوها- وبعدين تضاف شرائح الكبدة إلي القلوب والكلاوي وتقلب جيدا ثم يضاف الثوم و الملح و الفلفل و الكمون والفلفل الأخضرثم يقلب كله مع بعض ويترك علي نار هادئة لحد ما يستووا مع اضافة القليل من الماء كلما احتاجوا ويقدم مع طبق من الارز الابيضملحوظة :ازا كنتى عوزاها بالصوص يبقى قبل ما تطفى النار وبعد ما تستوى تسيبى فيها شوية صوص وازا كنت مش عيزاها بصوص يبقى بعد ما تستوى والماء بتاعها ينشف تقلبيها فى السمنة اللى معاها فى الحلة .-----------------------------------* كبدة بالدقة *
المقادير
* ½كيلو كبدة بتلو. * 1/2 راس ثوم مهروس. * 3 معالق زيت. * عصير ليمون. * معلقة كبيرة بقدونس مفروم. * ملح وفلفل و كمون.
الطريقة
- تغسل الكبدة كويس بالماء والخل - وتشطف بالماء وتقطع شرائح رقيقة - ندهن مقلاية بالزيت ونشوح فيها الكبدة كويس على نار عالية لحد ماتستوى ونشيلها من على النار - نخلط كل مقادير الدقة اللى عندنا مع بعض الثوم والبقدونس و عصير الليمون والملح والفلفل والكمون ونضعهم على الكبدة اول ما تنزل من على النارونقلبهم كويس لحد ما الدقة تتخلط كويس بالكبدة ونقدمها ساخنة. والف هنا عليكم بالطعم منقول [/center] | |
|
نسمة هادئة المديرة العامة
30/03/2011
البلد :
الجنس :
الهواية :
المشاركات : 3198
الموقع : nasamatquiet.yoo7.com
| موضوع: رد: ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها السبت 13 أغسطس 2011, 7:54 pm | |
| [size=25]حبيبتي ام عبد الله بارك الله فيكِ على هذا الموضوع الرائع فوائد قيمة ووصفات ممتعه وشهية كتب لكِ الاجر بما خطت يداكِ وجعل الله الجنة سكناكِ وحفظكِ ومن كل مكروه حماكِ دام التميز عنوانك ويثبت الملف يا قمر تقبلي مني خالص الاحترام والتقدير[/size] | |
|
ام عبد الله المصريه نائبة المديرة
17/05/2011
البلد :
الجنس :
العمر : 44
الهواية :
المشاركات : 1294
| موضوع: رد: ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها السبت 13 أغسطس 2011, 8:17 pm | |
| | |
|